Mallorca reisinformatie


Geografie van Mallorca

Mallorca ligt in de Middellandse Zee, ongeveer 250 kilometer ten oosten van het Spaanse vasteland.
Mallorca behoort tot de Spaanse eilandengroep Balearen, samen met Formentera, Ibiza, Menorca en een aantal kleinere eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van 3640 vierkante kilometer en is ongeveer 100 kilometer lang en een maximaal 75 kilometer breed.
Mallorca Geografie en kaart


Natuur

Mallorca heeft twee bergketens in het binnenland, namelijk het Tramontanagebergte (Sierra de Tramontana) en het Levantegebergte (Sierra de Levante). Het hoogste punt van Mallorca ligt in het Tramontana gebergte, dit is de Puig Mayor met een hoogte van ongeveer 1.445 meter. Op en rond deze bergen zijn veel bossen te vinden. Tussen de twee bergketens ligt Es Pla, een vruchtbare vlakte met citrusplantages. Vanuit de gebergten lopen diepe ravijnen (torrents) naar de kust. In het binnenland van Mallorca vind je veel subtropische beplanting waaronder citrusbomen, olijfbomen, en amandelbomen. Aan de westkust en de Noordkaap (Cap de Formentor) vind je steile rotsformaties, terwijl de oost- en zuidkust van Mallorca juist vele baaien en stranden heeft.


Het weer en klimaat in Mallorca

Mallorca kent een Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent over het algemeen een warme zomer, met temperatuur die kan oplopen tot boven de 35 graden Celcius, en een zachte, maar wat meer regenachtige winter.
het weer en klimaat in Mallorca


Taal

Op het eiland Mallorca spreken de bewoners Spaans. Ook wordt er in verschillende plaatsen nog dialect gesproken, waaronder het Mallorquin, een Catalaans dialect, en het Castiliaans Spaans (Castellano). In de meeste plaatsen aan de kust en daar waar toeristen komen kun je ook met Engels uit de voeten.


Lokale tijd

Op Mallorca is het dezelfde tijd als in Nederland.


Duur vlucht naar Mallorca

De duur van de vlucht naar Mallorca is ongeveer 2 uur en een kwartier. Het vliegtuig landt op Son Sant Joan Airport, ook wel Palma de Mallorca Airport genoemd. Dit vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer ten oosten van Palma de Mallorca.


Elektriciteit

In Mallorca is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Neem voor de zekerheid wel een verloopstekker (:wereldstekker) mee, want er zijn soms andersoortige stopcontacten.


Telefoneren

Vanuit Mallorca: toets eerst 0031, dan het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Vanuit Nederland: toets eerst 0034.


Valuta en geld opnemen

De munteenheid in Spanje is de Euro. In de meeste steden en badplaatsen op Mallorca kun je geld pinnen.


Leidingwater

Het kraanwater in Mallorca is drinkbaar, maar wordt niet aangeraden. Koop daarom flessen met bronwater, deze zijn overal verkrijgbaar.


Paspoort of identiteitskaart

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart. In Spanje en op Mallorca heb je genoeg aan de Nederlandse identiteitskaart.
Je moet jezelf kunnen identificeren als je de grens overgaat, geld opneemt of als je je inschrijft in een hotel. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.
Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt in Spanje of Mallorca geen visum nodig.


Gezondheid en vaccinaties

Voor Mallorca zijn intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of voor je vakantie in Kreta reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl


Veiligheid

In het algemeen kun je in Mallorca veilig reizen.
Wil je veilig op reis naar Mallorca, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op eventuele risico's die aan een verblijf in Mallorca verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Mallorca vind je op: Reisadvies Spanje


Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.


Bagage

Wat je op vakantie naar Mallorca meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website: Inpaklijst.nl


Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk hogere geneeskundige kosten dan dat je eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.