Alcudia Mallorca


In het noorden van Mallorca ligt aan kust de badplaats Port d'Alcudia of Puerto d'Alcudia. Puerto de Alcudia is een langgerekte badplaats met een jacht- en vissershaven. Rond het oude centrum ligt een middeleeuwse stadsmuur. Het oude centrum heeft smalle, schaduwrijke straatjes met oude huizen, gezellige eetgelegenheden en winkels.
In Puerto de Alcudia liggen drie meren die met elkaar verbonden zijn door smalle kanaaltjes. Hier liggen de grote hotels en appartementen. In de jachthaven liggen prachtige boten aangemeerd en heb je een schitterend uitzicht over zee.
In de zomer is Port d'Alcudia een levendige toeristische badplaats met veel terrasjes, restaurants, bars en discotheken.

Alcudia Mallorca


Het strand Bahia de Alcudia ligt bijna langs de gehele plaats. Doordat deze kilometerslange, brede en hagelwitte zandstrand geleidelijk in zee afloopt is het ideaal voor kinderen. Het strand wordt op een plaats onderbroken door een kanaaltje vanuit het Esperanza meer. Aan het kanaal grenst een houten pier die de zee in loopt.
Langs de kust ligt de promenade met diverse winkels, terrasjes, restaurants en bars. Er zijn volop watersportmogelijkheden zoals surfen, zeilen, duiken en waterskiën. Ook zijn er veel faciliteiten voor kinderen aanwezig.

Drie kilometer ten noorden van Puerto de Alcudia ligt Alcudia. Alcudia ligt tussen de baai van Alcudia en de baai van Pollença. Vanaf de 10e eeuw was Mallorca in handen van de Arabieren. Zij hebben naast de verwoeste Romeinse stad Pollentia op heuvel de stad Alcudia gebouwd. Je ziet hier dan ook veel terug van de invloeden uit de tijd van de Arabische overheersing.
Aan de rand van de stad Alcudia zijn de overblijfselen van de oude Romeinse stad Pollentia te bezichtigen. Tot de 4e eeuw was Mallorca een kolonie van de Romeinen. In deze oude stad kun je de funderingen van de stad zien en het Theater Roma. In het Archeologisch Museum worden de belangrijkste vondsten uit Pollentia tentoongesteld.

Het toeristische deel van Alcudia strekt zich uit naar beide kanten van het schiereiland La Victoria. Aan de baai van Pollenca grenzende deel van Alcudia liggen de kleinere vakantiebestemmingen Mal Pas en Bonaire. Aan de ander kant van het schiereiland ligt de baai van Alcudia. Hier ligt het kilometers lange strand met als belangrijkste badplaats Port Alcudia.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Alcudia


  1. Grotten van Drach en Hams
  2. Jeepsafari
  3. Markt Inca
  4. Formentor
  5. Duiken
  6. Marineland
  7. Waterpark Aqualand
  8. zeilen met een Catamaran
  9. Winkelen in La Palma de Mallorca