Playa de Palma


Playa de Palma, ligt slechts 4 kilometer van het centrum van Palma aan de zuidkust van Mallorca. Het is een van de drukste stranden van Mallorca. Het strand is 4 kilometer lang en gemiddeld 50 meter breed. Er is hier een enorm aanbod aan entertainment en recreatieve activiteiten.
In Playa de Palma kunnen bezoekers hun favoriete sport te beoefenen, met name watersport, fietsen en golfen. Bovendien biedt de nabijgelegen hoofdstad van Mallorca de bezoekers toegang tot vele culturele activiteiten, zoals shows, rondleidingen en excursies. Palma de Mallorca is met openbaar vervoer in 20 minuten te bereiken. Er rijden geregeld bussen naar de hoofdstad.


Playa de Palma


De totale lengte van het strand is zeven kilometer. Het witte zandstrand is gemiddeld 50 meter breed en loopt langzaam af in zee. Daarmee is het strand van Playa de Palma een zeer geschikt voor kinderen. Het strand heeft de internationaal erkend blauwe vlag voor haar goede faciliteiten, netheid en kwaliteit van het water. Langs het strand vind je vele strandpaviljoens, terrassen en restaurants.
Playa de Palma strekt zich uit tussen Can Pastilla en El Arenal. Deze drie badplaatsen zijn met elkaar verbonden door een brede wandelpromenade. Je kan een wandeling maken over de boulevard en rond de wekelijkse markt. Heb geen zin te lopen dan kun je een rit maken met de toeristische trein die langs de kust rijdt.


Uitgaansleven

In de avond zorgen discotheken, terrassen en cafes in Playa de Palma voor een gezellige uitgaanssfeer. Playa de Palma is in de zomer erg populair bij met name de Duitsers, wat te zien is aan het grote aantal Duitse bars en restaurants. Er zijn ook Britse en Nederlandse bars te vinden.
El Arenal, dat ten oosten van Playa de Palma ligt, heeft duidelijk een meer Spaanse sfeer. Het heeft een klein strand met een jachthaven waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele weg naar Can Pastilla en op de bergen achter Palma de Mallorca.


Excursies, activiteiten en bezienswaardigheden in Playa de Palma:

 1. Palma de Mallorca:
  De hoofdstad Palma de Mallorca heeft een imposante kathedraal, een grote haven, een prachtig authentiek centrum en allerlei musea. In deze prachtige grote stad vind je veel tapasbars, terrasjes, sfeervolle Spaanse restaurants en een groot aanbod aan winkels. El Arenal ligt slechts zestien kilometer van de hoofdstad van Mallorca verwijderd. Zodoende is Palma vanuit El Arenal makkelijk per bus of auto te bereiken.
 2. Eiland Tour:
  Er is veel aanbod aan trips over het eiland Mallorca. Dit is een leuke excursie met veel variatie.
 3. Grotten van Drach en Hams:
  Zoek je verkoeling, onderneem dan een excursie naar de Grotten van Drach en Hams. Maak een mooie rondleiding in de prachtige druipsteengrotten van Drach, met het grootste ondergrondse meer van Europa. Bij dit meer wordt een schitterend klassiek concert opgevoerd door een strijkorkest die op gondels langsvaart.
 4. Markt van INCA:
  breng een bezoek aan de oudste markt van Mallorca en de grootste markt van Europa.
 5. Dinershow Son Amar: Tijdens het eten en drinkenm wordt je vermaakt met zang, dans en theater.
 6. Boottochten langs de indrukwekkende kust van Mallorca. De boot legt daarbij aan op kleine verborgen stranden in prachtige baaien. Op gezette tijden kun je ook een verfrissende duik in zee nemen.
 7. Marineland: Dolfinarium in Costa d'en Blanes.
 8. Diverse kerken, kloosters en kastelen: het kasteel Bellver bij Palma, het klooster van San Salvador, het klooster van Lluch, het Kartuizer klooster in Valldemosa
 9. Aquacity Park: dit park bevindt zich net buiten El Arenal en is met het openbaar vervoer te bereiken. Een leuk uitje met de kinderen
 10. Waterpretparken bij Magaluf en Puerto de Alcudia.
 11. Cabo Formentor: Dit is de meest noordelijk gelegen landtong van Mallorca, met een vuurtoren, mooie strand en een indrukwekkende uitzicht op de zee
 12. Natuurreservaat in de buurt van Alcudia
 13. Botanicactus: het grootste botanische cactustuin van Europa bij Ses Salines.
 14. Tocht met een glasbodemboot langs de kust van Mallorca
 15. Markten in Inca, San Salvador, Palma, Andraitx en Magaluf
 16. Manacor. Deze plaats is bekend om de productie van kunstparels
 17. Safaripark bij Sa Coma
 18. Natuurpark Puig de Galatzo
 19. midgetgolfbaan Golf Fantasia in El Arenal, met 54 holes
 20. Palma Aquarium in Palma de Mallorca
 21. Diverse sporten: voor de actieve vakantieganger is er veel mogelijk; surfen, zeilen, duiken, golfen, paardrijden, fietsen.