Mallorca reistips


Taal

Op het eiland Mallorca spreken de bewoners Spaans. Ook wordt er in verschillende plaatsen nog dialect gesproken, waaronder het Mallorquin, een Catalaans dialect, en het Castiliaans Spaans (Castellano). In de meeste plaatsen aan de kust en daar waar toeristen komen kun je ook met Engels uit de voeten.


Tijd

Op Mallorca is het dezelfde tijd als in Nederland.


Elektriciteit

In Mallorca is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Neem voor de zekerheid wel een verloopstekker (:wereldstekker) mee, want er zijn soms andersoortige stopcontacten.


Telefoneren

Wil je vanuit Mallorca naar Nederland bellen, toets dan eerst 0031, vervolgens het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Wil je vanuit Nederland naar Mallorca bellen, toets dan eerst 0034.


Valuta en geld opnemen

De munteenheid in Spanje is de Euro. In de meeste steden en badplaatsen op Mallorca kun je geldautomaten vinden waar je kunt pinnen.


Leidingwater

Het kraanwater in Mallorca is drinkbaar, maar wordt niet aangeraden. Het water bevat veel chloor. Koop daarom flessen met bronwater, deze zijn overal verkrijgbaar.


Paspoort of identiteitskaart

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart. In Spanje en op Mallorca heb je genoeg aan de Nederlandse identiteitskaart.
Je moet jezelf kunnen identificeren als je de grens overgaat, geld opneemt of als je je inschrijft in een hotel. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.
Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt in Spanje of Mallorca geen visum nodig.

Paspoort


Rijbewijs

Voor het besturen of huren van een motorvoertuig op Mallorca heb je geen internationaal rijbewijs nodig.


Auto huren

Wil je op Mallorca een auto huren? Klik dan op de onderstaande button en vind een verhuurbedrijf in de buurt waar jij op Mallorca verblijft. WTC zoekt en vergelijkt onder de bekendste autoverhuurbedrijven.

WTC auto huren


Veiligheid en reisadvies

In het algemeen kun je in Mallorca veilig reizen.
Wil je veilig op reis naar Mallorca, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op eventuele risico's die aan een verblijf in Mallorca verbonden zijn.

Reisadvies Mallorca


Gezondheid en vaccinaties

Voor Mallorca zijn vaccinanties / intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of voor je vakantie in Mallorca reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl. De LCR informeert over ziekten op reis en hoe je deze kunt voorkomen.


Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.


Bagage

Wat je op vakantie naar Mallorca meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website.
Bagagetips


Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk (veel) hogere geneeskundige kosten dan dat jouw eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.

Reisverzekering


Beste reistijd Mallorca

De maanden mei, juni, juli en augustus en september zijn de beste maanden om naar Mallorca op vakantie te gaan. Wil je het massatoerisme vermijden, gan dan niet in de maanden juli en augustus op vakantie naar Mallorca.
In de maanden april, mei en oktober is het koeler op Mallorca. Deze maanden zijn juist geschikt om het eiland cultureel te verkennen, of er te wandelen en te fietsen.


Vliegtijd naar Mallorca

De duur van de vlucht naar Mallorca is ongeveer 2 uur en een kwartier. Het vliegtuig landt op Son Sant Joan Airport, ook wel Palma de Mallorca Airport genoemd. Dit vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer ten oosten van Palma de Mallorca.


Mallorca reisgids en landkaart

Bereid je goed voor op je vakantie naar Mallorca. Wil je in Mallorca makkelijk de weg vinden en meer informatie over Mallorca snel bij de hand hebben, schaf dan een reisgids aan. Ga je er wandelen of fietsen, dan is een wandelkaart of fietskaart van Mallorca ook aan te bevelen.

Reisgidsen Mallorca


Mallorca vakantie

Zoek je een overzicht van reisorganisaties die vakanties naar Mallorca aanbieden, dan vind je deze op de volgende pagina.

Mallorca vakantie