Mallorca weer en klimaat


Mallorca weersverwachting voor de komende 5 dagen


Het klimaat in Mallorca


Mallorca heeft een subtropisch Middellandse Zeeklimaat. De zomer is warm en droog. Vanaf juni begint het warme weer met temperaturen ruim boven de 30 graden Celcius en een hoge luchtvochtigheid. Een zachte zeewind zorgt dan aan de kust voor de gewenste verkoeling. In de bergachtige gebieden van Mallorca is het aanzienlijk koeler en natter dan in de rest van het eiland.

September en oktober zijn ideale maanden om op vakantie te gaan naar Mallorca vanwege de aangename temperatuur van rond de 25 graden Celcius, veel zon en is het zeewater nog warm genoeg om in te zwemmen. Vanaf eind oktober wordt de kans op regen groter. In november en december valt in Mallorca het meeste regen van het jaar en wordt het in december gemiddeld niet meer warmer dan 17 graden Celcius.

De winter in Mallorca is zacht en regenachtig. De wintertemperatuur op Mallorca is over het algemeen mild en daalt, zelfs bij nacht, zelden onder nul. Langs de noordwestkust loopt het Tramuntana gebergte. Deze bergketen beschermt het eiland Mallorca tegen de koude winterwinden. De koudste maanden van Mallorca zijn januari en februari met temperaturen rond de 10 graden Celcius. In het Tramuntana gebergte is er dan kans op sneeuw.

In maart en april is het weer nog erg wisselvallig met zon en nog veel regen. De temperatuur kan overdag oplopen tot 20 graden Celcius. De maand mei is zonnig met temperaturen overdag ruim boven de 20 graden Celcius.

Het hoogseizoen van Mallorca zijn de maanden april tot en met september. Dit zijn ook de beste maanden om Mallorca te bezoeken.Meer informatie over het weer in Mallorca


  1. Het weer in Mallorca: 5 daagse weersvoorspelling
  2. Yahoo: het weer in Palma de Mallorca
  3. Historische gegevens over het weer in Mallorca
  4. Tiendaagse weersvverwachting Mallorca, met webcams en weerkaarten
  5. Het weer in Mallorca